Трио Сопрано

Трио Сопрано

BrjagNews.bg – Коледна наздравица с трио „Сопрано”

BrjagNews.bg – Коледна наздравица с трио „Сопрано”

Трио „Сопрано” – това са чаровните пловдивчанки Петя Вардева, Биляна Андрончева и Денислава Станева. Младите певици са възпитанички на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Идеята за създаването на единственото у нас, а май и по света, трио сопрани е на Петя. В началото на 2009 година тя споделя с преподавателката си от Академията доц. д-р Тони Шекерджиева-Новак намерението си, като търси съвет кои от завършващите студентки са с най-подходящи гласове за такова начинание. Доц. Новак й препоръчва Биляна и Денислава, за които Петя вече си е мислела. Още до вечерта на „учредителната” си среща измислят и името на формацията си. Така през февруари 2009 година се ражда трио „Сопрано”. Достатъчно е да измине само половин година, за да бъде забелязан потенциалът на ефектното дамско трио. От август 2009 г. продуцент на „Сопрано” става Христо Димитров – създател и продуцент на НФА „Българе” и триото тенори „Уникалните гласове”. Както е различна визията на певиците, така се отличават и гласовете им: червенокосата Биляна е спинтов сопран, чернокосата Денислава е драматичен, а русокоската Петя е лиричен сопран с колоратурни височини. В репертоара си гласовитите дами имат близо 40 песни от различни стилове – класика, денскласика, евъргрийни, руски романси и български народни песни. За изминалите почти три години от създаването си трио „Сопрано” има над 150 участия със собствената си музикална програма в различни градове от страната, без да се броят съвместните им изяви с ансамбъл „Българе” и трио „Уникалните гласове”.
Винаги изглеждащи добре и определено секси, освен за репетиции и участия, младите дами отделят време и за спорт, във фитнеса или сред природата. Оказва се, че не спазват никакви диети, но усърдно следят да следват правилен хранителен режим. Биляна обича най-много спагети, пици, макарони и като цяло тестените неща. Дени обича най-много ястията с месо. Избягва вредните храни, но не прави големи лишения. Петя пък си пада по сладкото и десертите. И тя не се лишава от храните, които обича. Смята, че добрата си фигура една дама може да запази и поддържа най-вече с активната подкрепа на мъжа до нея.
Освен атрактивни на сцената, чаровните певици се оказаха и атрактивни в кухнята. Това става ясно от фотосесията на момичетата, направена неотдавна със съдействието на „Кухни Класик” – Пловдив.

Владимира ВЕЛИНОВА, гр. Русе

Специално за читателите на „Сити Кулинар” трите дами споделят своите предложения за Коледната трапеза.


Предложението на Биляна
МАКАРОНЕНА САЛАТА С ШУНКА
Необходими продукти:
половин пакет макарони
половин кофичка кисело мляко
2 с. л. майонеза
100 г шунка
2 кисели краставички
половин глава бял лук
половин консерва царевица
маслини
гъби
сол
черен пипер
Приготвяне:
Сварявате макароните и след това ги измивате на течаща вода. Всички продукти се нарязват на кубчета или лентички и се смесват със соса от майонеза и кисело мляко, в който са добавени солта и черният пипер. Салатата се сервира охладена. Приятен апетит!



Сгответе с Дени
СЬОМГА ВЪВ ФОЛИО
Необходими продукти:
4 стръка праз лук, само бялата и светлозелената част, нарязани на дребно
1 лимон
4 големи филета от сьомга
4 с.л. сухо бяло вино
4 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
2 с.л. ситно нарязан пресен копър
малко зехтин
Приготвяне:
Задушете нарязания праз лук до омекване в малко зехтин. Нарежете единия лимон на тънки резени, а от другия изцедете 1/4 ч.ч. сок. Разпределете лука върху 4 големи парчета алуминиево фолио. Отгоре поставете сьомгата, предварително поръсена със сол и черен пипер. Отгоре наредете лимоновите резени. Поръсете всяко парче с по 1 с.л. вино и 1 с.л. лимонов сок и поръсете със ситно нарязан пресен копър. Завийте фолиото като пакет. Поставете в тавичка и печете около 15-20 минути в предварително загрята до 220 фурна. Приятен апетит!




Десертите на Петя
КОЛЕДЕН КАНЕЛЕН КРЕМ "АНАСТАСИЯ"
Необходими продукти:
2 яйца
1 и половина ч.чаша захар
половин чаша олио
2 ч.чаши брашно
1 ч.чаша кисело мляко с разтворена в него 1 ч.л. сода хлебна
1 бакпулвер
половин пакетче канела
1 ч.чаша сладко от вишни
Разбъркваме всичко и в обилно намаслена с олио и поръсена с брашно форма изсипваме сместа. Печем на предварително загрята отгоре и отдолу фурна на 180 градуса, като кейкът е поставен ниско долу, около 40-45 минути и проверяваме с клечка изпичането отвътре.
КРЕМ "ТИРАМИСУ"
Необходими продукти:
4 пресни яйца
30 бишкоти
500 г маскарпоне
8 с.л. захар
50 г амарето
1 кафеварка кафе с доза около 5 кафета, може и шварц
2 с.л. какао
Яйцата, маскарпонето и захарта разбиваме на бавни обороти с миксера и това е кремът. В кафето изсипваме амаретото и като поизстине, топим бишкотите да се напоят. Поставяме ги в десертни чаши, после сипваме крем и отново бишкоти. По този начин излизат между 6 и 8 чаши, в зависимост от големината им, които накрая поръсваме с какао. Рецептата е същата и за десерт "Тирамису", като бишкотите нареждаме на два реда от по 15, а крем поставяме между и върху тях. Отново поръсваме с какао. Два часа охлаждаме десерта в хладилник преди сервиране. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар