Трио Сопрано

Трио Сопрано

Бен Крос падна в ръчичките на трио Сопрано

Някои ги определят като арт феномен, ние ги обожаваме - Денислава, Петя и Биляна

Ивета Ружинова


Под тепето сля класиката с уличните форми на изкуство. Три изящни женски тела с още по-изящни гласове в едно с грубия бетонен скелет, виснал над центъра на града от Джамбаз тепе (очаквайте утре подробен репортаж от най-якия имот на Пловдив). Лъскавите тоалети на фона на олющените дувари, превърнали се в платна на незнайни графитъри. Търсихме контрапункта за атрактивната ни фотосесия и го намерихме. А от Трихълмието глас пуснаха три невероятно талантливи млади дами, които мнозина обявиха за истински арт феномен- трио Сопрано.

Черната Денислава Станева, златната Петя Вардева и огнената Биляна Андрончева са трите нежни създания, които могат с глас да предизвикат 5 по Рихтер. 160 участия в цяла България, тълпи от фенове- и на гласовете, и на физическите им дадености. Предначертано бляскаво бъдеще заради силната концепция на проекта Трио Сопрано и качествата на Дени, Петя и Биляна.


Идеята за формацията им хрумва покрай емблематичните трима тенори. И пеем, и сме хубави, замислят се момичетата и решават: „Правим трио“. Тъй като и трите са сопрано името на групата идва от само себе си. И трите са възпитанички на Музикалната академия и доц. Новак. Мечтата им е реализиране на уникален собствен спектакъл. Но засега изглежда като мисия невъзможна- проектът им е в главите, но банковите им сметки засега са празни. А за реализирането на авторското шоу е нужно сериозно финансиране. Всичко с времето си, философстват трите млади дами. В момента мислят само за CV-то си и обикалят от участие на участие в цяла България. Споделят, че пътуването и треската преди качването на сцената е голямо предизвикателство и винаги е вълнуващо. Най-нетипичното място, на което са пяли, е плажът във Варна. Направо удивили плажуващите, като цъфнали по бански на плажа и похванали класически пиеси. Най-любимото им участие, разбира се, е под тепетата – на конкурса Мис и Мистър академика, на Античния театър.


Бони М много ни харесаха много, когато се видяхме по време на визитата им в България. Очакваме покана за съвместен проект с тях, не скриха певиците. Свикнали да получават подаръци, изпълнителките понякога се шашват от приумиците на феновете си. Най-фрапиращият дар е ракета за тенис....както и бутилка вино, поднесена директно на сцената. И колкото и странно да звучи, досега не сме получавали плюшена играчка например. Винаги ни изненадват нетрадиционно, издават момичетата. Те не крият, че имат ясна мисия- да популяризират класическата оперна музика като я видоизменят, добавят съвременно денс звучене и я направят наистина атрактивна за по-широката публика и за младите хора. И май успяват. Едно от най- вълнуващите преживявания и за трите е ухажорът Бен Крос, който се нахвърлил да се снима с тях. Буквално. Метнал се в ръцете на трите. Но се оказва, че цялата му тежест се е паднала върху крехките плещи на Денислава.














Няма коментари:

Публикуване на коментар